• KURAN'DA MİKROSKOBİK & KOZMOLOJİK BİLGİLER
    • gereçler: bilim sağduyu bilgi inanç vicdan akıl adil sabır özgürlük
    • Bilim Işığın, Gölgen Cehaletin.
    • Kaçamayacaksın ışıktan, Gölgen ortaya çıkacak
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/profile.php?id=100079071813049
  • https://www.twitter.com/@asronspace
  • https://www.instagram.com/kilavuzoglu.mustafa/
  • https://www.youtube.com/channel/UCFVG7clKZdbDuVuLZ3T68jA
İki Deniz = İki Beyin = Sağ Beyin + Sol Beyin

KURAN'DA BEYNİMİZ nasıl anlatılıyor acaba

İKİ DENİZ:           SAĞ BEYİN – SOL BEYİN,  

Sağ beyin sakınan ve korunan taraftır, sol beyin ise arzulayandır.
İnsanların arzu ve isteklerinin olması doğaldır fakat bunları elde etmek için izlenecek yolun ne ve nasıl olduğu esas konudur. Sol beyninizin izinde giderseniz arzuladıklarınızı elde etmek için hırs ve kibirinizin esiri olarak her türlü kötülüğe bulaşabilirsiniz. Sağ beyninizle hareket ettiğinizde ise bu arzularınızı elde etmek için ancak makul ve doğru yollardan çalışırsınız. İsteyip de elde edemeyecekleriniz için yanlışa sapmaktan sizi koruyup sakınan taraf sağ beyninizdir. Detaylarını bilmek istiyorsanız internetten bulup okuyabilirsiniz.

35 FATIR 12. İki deniz bir değildir. Biri lezzetlidir, tatlıdır. Susuzluğu gideren içimi rahat olandır. Diğeri tuzlu ve acıdır. Her ikisinden de taze et yersiniz. Ve her ikisinden de kullandığınız süs eşyası çıkarırsınız. O'nun lütfundan rızık aramanız için, onu yararak giden gemileri görürsün. Umulur ki şükredersiniz.

 YAVAŞÇA AÇALIM BEYNİMİZİ

Bu ayetin henüz hiç anlaşılamamışlardan birisi olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz. Bunun kardeş ayetlerini de yazalım ve anlamaya çalışalım:  

25 FURKAN 53. O, birinin suyu lezzetli ve tatlı, diğerininki tuzlu ve acı olan iki denizi salıverip aralarına da bir perde ve bir engel koyandır ==> yukarıdaki resimlerde beyin açılmaya başlarken görebiliyoruz aradaki engeli ve biliyoruz ki iki beynin çevresi  de perde/zar ile örtülüdür.  
16 NAHL 14. Denizi de sizin emrinize veren O'dur, ondan taze et yemektesiniz ve giyiminizde ondan süs-eşyaları çıkarmaktasınız. Gemilerin onda (suları) yara yara akıp gittiğini görüyorsun. (Bütün bunlar) O'nun fazlından aramanız ve şükretmeniz içindir. ==> taze etin yeni bilgi, inanç ve fikirler, kuşandığınız süslerin ise bunları savunmak için üstlendiğiniz argümanlar olduğunu söyleyeyim. Herkesin argümanı , tamamen gerçeklerden uzak/yanlış bile olsa, kendisine süslü gelir ve bu da aynı surede bir bütünlük içinde başka bir ayetle teyit edilmiştir:
FATIR 8. Ya o kişi? Yaptıklarının kötülüğü kendisine süslenmiş, allanıp pullanmış da onu güzel görüvermiş....

Bunu destekleyen başka surelerde de ayetler mevcuttur: 
2 BAKARA 212. İnkar edenlere dünya hayatı süslü gösterildi. Bu yüzden inananlarla alay ediyorlar. ...
27 NEML 4. Şüphesiz, ahiret hayatına inanmayanların yaptıklarını biz kendilerine süslemişizdir de o yüzden bocalayıp dururlar- kafaları karışmıştır.

O yüzdendir ki; BİTMEK BİLMEYEN arzu ve istediklerinize ulaşamamanın acısını size yaşatıp hissettiren sol beyniniz, bunları yüksek irade ile aşıp sizi huzura erdiren, rahatlatan ise sağ beyninizdir. Tatlı-acı ikilemi hem bu hayat için hem de ahiret için aynı şekilde işliyor:
sol deniz- sol beyin, sizi "tuzlu ve acı" bir sona doğru götürür, sağ beyniniz ise "tatlı ve rahat" bir sona…  Yolun sonu cennet veya cehenneme çıkıyor: Birinde ödül, diğerinde ceza. O yüzden "aklınıza mukayyet olun" yani iradenizi elden bırakmayın... 

KIVRIM KIVRIM OLAN BEYNİ DÜZLEŞTİRMEYE ÇALIŞTIĞIMIZA KARŞIMIZA İKİ DENİZİN GERÇEK HARİTASI ÇIKACAKTIR.

55 RAHMAN 19. Birbirleriyle kavuşmak üzere iki denizi salıverdi.

Kuran'da ayetler aynı anda evreni, dünyayı ve insanı anlatabilirler. Bu yazıda insana dair anlattıklarımızın evrene dair de karşılıkları olması kuvvetle muhtemeldir. Örneğin; Kehf suresinde bildirildiği üzere, Hz. Musa "İKİ DENİZİN BİRLEŞTİĞİ YERDE" Allah'ın ilim sahibi kıldığı (Hz. Hızır olduğu iddia edilen) bir kul ile buluşacak idi. Bu iki denizin ne olduğunu da buradan okuyabilirsiniz ==> İKİ DENİZİN BİRLEŞTİĞİ YER

Amacımız sağ ve sol beyinlerimizi birleştirerek ikisine birden hükmedebilmek olmalı. Dereceleri yükselten Allah'tır; insan olarak yücelmenin/yükselmenin sırrı da bu olmalı.

55 RAHMAN 22. (denizlerin) İkisinden de inci ve mercan çıkar.

HER İKİ DENİZDEN DE İNCİ MERCAN ÇIKMASINA ŞAHİTLER OLALIM:

 

Kuran'da "inci" olarak tercüme edilen kelime ayrıca "ışıl ışıl, parlayan" gibi anlamları da vardır. BU İKİ DENİZDEKİ İNCİLERİ DE GÖRELİM DEĞİL Mİ: MELEKLER = NÖRONLAR = IŞIL IŞIL İNCİLER

Meleklerin bir kısmının "nöronlarımız" olduğu gerçeğini buradan okuyabilirsiniz:  MELEKLER = NÖRONLAR

 

Surede anlatılan “inanç ve doğru yolu” bulmak konusundaki açıklamaları da inşallah başka bir yazı ile anlatma fırsatımız olur. Buradaki bilimsel konuların detayını vermedim, felsefesini yapmayı da başkalarına bırakıyorum. Dileyen her türlü bilimsel kaynaktan teyit edebilir.

Kuran’daki beyin ve nöronlarla ilgili diğer açıklamaları ve nöron zarının diğer olağanüstü marifetlerini buradan okuyabilirsiniz:
YAZI 1 KURAN'DA BEYİN  AKTİVİTELERİ,
YAZI 2 CEVHER-CÜRUF


Bilimle kalın, bilimle bilerek inanın Yaratıcınıza ve O’nun söylediği gibi “İYİ, İYİLİKSEVER, BARIŞSEVER insanlar” olarak barış ve huzur içinde yaşayın inşallah.

Selamlar, Sevgiler,

Mustafa Kılavuzoğlu,  Eylül 2021

  
1496 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam25
Toplam Ziyaret1127134
Linkler