• KURAN'DA MİKROSKOBİK & KOZMOLOJİK BİLGİLER
    • gereçler: bilim sağduyu bilgi inanç vicdan akıl adil sabır özgürlük
    • Bilim Işığın, Gölgen Cehaletin.
    • Kaçamayacaksın ışıktan, Gölgen ortaya çıkacak
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/profile.php?id=100079071813049
  • https://www.twitter.com/@asronspace
  • https://www.instagram.com/kilavuzoglu.mustafa/
  • https://www.youtube.com/channel/UCFVG7clKZdbDuVuLZ3T68jA
Samanyolu'nu Tek Harfe Sığdırmak

(Mayıs 2021) Yaklaşık bir senedir “Bilim ve Kuran” ilişkisini incelediğim için olmalı, altı ay kadar önce youtube’da 1 dakikalık çok kısa bir video önerisi çıktı karşıma. Kuran’da Yasin suresinin 40. ayetinde "iç içe dönüşler= yörüngeler" anlamındaki yan yana üç kelimenin tersten yazılışı ve okunuşunun da düz yazılış ve okunuşuyla aynı olduğunu gösterip bunu gezegenlerin yörüngesiyle benzeştiriyor fakat başka hiç bir bilgi vermiyordu. Bunu fark ettiğim ilk videoyu bulamadım -Türkçe değildi zaten- ama Türkçesini buldum, buraya kopyalıyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=HhvsRBm4sys

Az da olsa kozmoloji bilgim olduğu için videoyu seyrederken her bir harfin ne ifade ettiğini görmüştüm : Ay, Dünya, Güneş ve Samanyolu, Galaximizin merkezi (Sagittarius A* Sagittarius A* bizim de içinde bulunduğumuz Samanyolu galaksisinin merkezinde yer alan devasa boyuttaki karadeliğin adıdır.

Görmek inanmaktır denir ya,  gözünüzle de sembolik olarak göreceksiniz ki içinde yaşadığımız galaksimiz Samanyolu'nun bilimsel simgesi, Kuran'da aynen gösteriliyor, hem sayısal hem de şekilsel olarak.


Bütün galaksilerin hareketini, esas olarak merkezlerinde bulunan karadelikler belirler, aynı güneşin de güneş sistemindeki dünya dahil bütün gezegen ve diğer gök cisimlerinin yörüngesini belirlediği gibi. Tüm sarmal gökadaların (spiral galaksilerin) yaklaşık yarısı saat yönünde ve diğer yarısı saat yönünün tersine dönüyor gibi görünür. Bir galaksinin döndüğü yön, bakış açınıza bağlıdır. Bir benzetme olarak, dönen bir bisiklet tekerleğini düşünün. Bir taraftan baktığınızda saat yönünde dönüyormuş gibi görünür. Ancak diğer taraftan bakıldığında saat yönünün tersine dönüyor gibidir. O yüzden, buradaki resim ters çevirilmiş" gibisinden dayanaksız yorumlar düşünmeyin bile.

 

BU HARF GALAKSİYİ SEMBOLİZE EDİYORSA NEDEN ŞU HARFİN İÇİNDE GALAKSİ İŞARETİ VAR? ÇÜNKÜ O "AY" VE GALAKSİ ETRAFINDA DÖNERKEN EN UZAKTA KALIYOR. İlave detayları ayrıca aşağıda göreceğiz.
   

GALAKSİ ETRAFINDA SIRASIYLA GÜNEŞ, DÜNYA VE EN DIŞ YÖRÜNGEDE DE AY VAR.... GÖRELİM Mİ?

Kuran’ın matematiksel yapısından da haberdar olduğum için bu "tersden/düzden aynı" gibi bir küçük detay bulunduysa, bana göre bunun ardında daha detaylı başka deliller olması gerekiyordu ve haksız da çıkmadım. Bu üç kelimenin ardışık harfleri hem matematiksel hem de galaksimizde yer alan ve bizi en çok ilgilendiren dört temel gök cismini, Galaksi sembolüyle birlikte tam da 360 dereceye tamamlayacak şekilde doğru “yörünge” ve doğru “büyüklük” sırasıyla bir arada anlatıyordu:

AY-DÜNYA-GÜNEŞ-     -GALAKSİ     -GÜNEŞ-DÜNYA-AY

Kendi web sitemi henüz geçen ay açmış olduğum için konuyu bir arkadaşıma aktarmıştım ve o da, sağ olsun, bununla ilgili detayları araştırarak güzel bir yazı yazıp sitesinde yayınladı. O yazının linki https://kuranmucizeler.com/kullun-fi-felekin-her-biri-icinde-bir-yorunge-samanyolu-galaksimizin-merkezinde-yer-alan-dev-kara-delik-etrafinda-yorungede-donen-gunes-ay-ve-dunya  Aşağıdaki bir resim ve tabloyu kolaylık olması için oradan kopyaladım.

 Tersten ve düzden okunuşu/yazılışı aynı olan bu ifadeyi Kuran'da bulalım: 2 adet var.

 36 Yasin 40. Ne güneşin aya erişmesi mümkün olur, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörünge içinde yüzmektedir.

لَا الشَّمْسُ يَنْبَغ۪ي لَهَٓا اَنْ تُدْرِكَ الْقَمَرَ وَلَا الَّيْلُ سَابِقُ النَّهَارِۜ وَكُلٌّ ف۪ي فَلَكٍ يَسْبَحُونَ

Aynı ifade Enbiya suresinde de yer alıyor:

21 Enbiya 33. Ve O'dur yaratan geceyi ve gündüzü ve Güneş’i ve Ay’ı, her biri bir yörünge içinde yüzmektedir

وَهُوَ ٱلَّذِى خَلَقَ ٱلَّيْلَ وَٱلنَّهَارَ وَٱلشَّمْسَ وَٱلْقَمَرَ كُلٌّ فِى فَلَكٍ يَسْبَحُونَ

Sarı boyalı kısımdaki harfleri tek tek yazalım

ك  ل  ف   ي    ف  ل ك   = her biri bir yörünge içinde. Harfleri büyütüp işaret ettiği gök cismine kendisine uygun renklerini verdiğimizde şunu görüyoruz:

  ك    ل    ف     ي    ف    ل    ك  

Gökcisimlerinin adını zaten yukarıda yazmıştım, şimdi harf ve renklerinden de tanıyabilirsiniz bu uzay cisimlerini.

 ك  

Ay

 ل  
Dünya

 ف 
Güneş

ي
Galaksi

Neden bu sırada olduklarının cevabını herkes biliyor olmalı; Ay dünya etrafında dönüyor, dünya güneşin etrafında dönüyor ve güneş de Sagittarius A* etrafında dönüyor. Ayrıca hem Galaksi, hem de her bir gök cismi topaç gibi kendi ekseninde, kendi etrafında da dönüyor.

Sag. A*(Karadelik)
Weird Black Hole Physics Revealed in NASA Visualization | Space

Bu gök cisimlerinin bütün dönüşlerini detaylı olarak tek tek yazalım: Sonuçta bir yörüngeyi tanımlayan 360 (derece) açısal sayısını bulacağız.

Ay: kendi etrafında ve dünyanın etrafında dönüyor. Dünya güneşin etrafında dönerken ay da mecburen güneşin etrafında da dönmüş oluyor. Güneş Sagittarius A* etrafında dönerken, ay da mecburen bu karadelik etrafında da dönüyor.

Dünya: kendi etrafında ve güneşin etrafında dönüyor. Güneş Sagittarius A* etrafında dönerken, dünya da mecburen bu karadelik etrafında da dönüyor.

Güneş: Kendi etrafında ve Sagittarius A*  etrafında dönüyor.

Sagittarius A* : Sadece kendi etrafında dönüyor.

Sonuçta hepsi, esasen galaksimizdeki her şey Sagittarius  A* etrafında dönüyorlar ve bu yüzdendir ki ay, güneş ve dünya da harf dizininde merkezdeki karadeliğin hem sağında hem solunda yer alıyorlar.

    Ay    

Dünya  

Güneş  

Karadelik
Saggitarius A*  

 Güneş 

 Dünya  

    Ay    


Yukarıda yazdığım şu ifadeyi hatırladınız mı: GALAKSİ ETRAFINDA SIRASIYLA GÜNEŞ, DÜNYA VE EN DIŞ YÖRÜNGEDE DE AY VAR.... GÖRELİM Mİ?

Roma rakamlarında olduğu gibi Arapça'da da her harfin aşağıdaki tabloda görüldüğü gibi sayısal bir değeri var (ebced değeri).  

Harflerimizin sayısal değerlerini yazalım ve ardından da etrafında döndükleri gök cisimlerine göre "yörünge değerlerini" bulalım. Genel olarak bu harfler bir spiral galaksi ve ortadaki karadeliği, bir "büyük" yıldızı, bir gezegeni ve bir uyduyu tarif ediyorlar. Şimdilik bunları kendi dünyamızla ilgili gösteriyorum ancak, asıl olarak kendi güneşimizi bilimsel karşılıklarıyla birlikte aşağıda bulacaksınız ve "büyük" bir yıldız ile bizim güneşimizin farkını da anlayacaksınız.



Ay, Dünya, Güneş ve Sagittarius A*yı temsil eden harflerin sayısal değerlerini, bütün yörüngeleriyle bir araya getiren bir tablo oluşturduğumuzda 360 sayısını buluyoruz. 

Dünya için örnek; Dünya hem kendi etrafında, hem güneşin etrafında ve ayrıca Güneş  Sagittarius A*'nın etrafında dönerken, Güneş ile birlikte Sag.A* etrafında döner. 
     

Yani Dünya için yörünge değeri  + = 30+80+10 = 120'dir.
Benzer şekilde Ay için; + = 10+30+80+20 = 140
O Güneş için; += 80+10 = 90
Ve son olarak, Galaksi için, = 10

 Gökcismi

Cismi temsil eden
harflerin  sayısal değerleri

   Toplam

Sagittarius A (10sadece kendisi etrafında döner.

Galaksiler arası boşlukta akar. Başka birşeyin etrafında dönmez

10

  10

Güneş hem kendi etrafında (80) + hem Sagittarius A etrafında döner (10).

80+10

  90

Dünya hem kendi etrafında (30) + hem Güneş etrafında (80) + hem de Sagittarius A* etrafında döner (10).

30+80+10

  120

Ay hem kendi etrafında (20), hem Dünya etrafında (30) + hem Güneş etrafında (80) + hem de Sagittarius A* etrafında döner (10).

20+30+80+10

  140

Ay + Dünya + Güneş + Sagittarius A* toplam dönüşleri   140+120+90+10

  360°

Tam bir çember

Bütün gök cisimlerinin yörüngeleri, ister eliptik ister dairesel olsun, 360 derecedir. ‘ى ’ harfinin tek ve ortada olması ise onun sadece kendi etrafında  döndüğünü gösteriyor.


Güneşi yıldız olarak ifade eden  harfimiz olan Fe, aynı zamanda demir atomunun simgesi. Güneşin burada neden  Fe ile gösterildiğine dair bir fikri olan yoksa şimdi öğrenebilir: Bildiğiniz gibi güneş bir yıldız ve demir atomu sadece yıldızların içinde, merkezinde yıldız büyüdükçe en son aşamada ortaya çıkar, sonrasında patlama ve çarpışma sonucu oradan evrene yayılır. Bu patlamadan sonra ya bir karadelik oluşur ya da bir nötron yıldızı. İlk önce bir yıldız ve ancak bunun ardından bir karadelik oluşabilir. Harf sıralamamıza da tam uyuyor değil mi?

Esasen bir yıldızın başlangıcı ve sonunu ancak ve ancak üç atomla simgeleyebiliriz: Hidrojen (H), Helyum (He) ve Demir (Fe). En başta ortaya çıkan ilk atom olan hidrojen atomları kütle çekimiyle bir araya gelerek yeterli ağırlığa ulaştığında bunlar helyuma dönüşmeye başlarlar. Bu dönüşüm güneşin enerjisini ortaya çıkarır. Kuran'da güneş anlamında 91. sıradaki Şems suresinin her ayeti de bu yüzden "He" ile biter, bizim güneşimizde sadece H ve He var, yeterince büyük olmadığı için başka atomlar oluşamıyor. "He" konusu uzun süredir biliniyor, ilk kimin farkettiğini bulamadım. Sadece bir buçuk dakika, lütfen  dinleyiniz: https://www.youtube.com/watch?v=0MntvRtTiXg Daha detaylı açıklamayı bu linkte bulabilirsiniz. https://kuranmucizeler.com/sems-guenes-suresi-ve-hidrojen-helyum-mucizesi

Peki galaksileri hangi harf simgeler. Galaksi merkezini işaret eden ortadaki harfimize biraz daha yakından bakalım ve onu uzayda olması gereken yere yerleştirelim. 

   ى    

Peki, bilim kitaplarında galaksiler nasıl sembolize ediliyorlar onu da görelim:

               

Bilimde Galaksi Simgesi  = Kuranda Galaksi  ى

İnternetten kolayca aratabilirsiniz "spiral galaksi sembolü" veya ingilizcesiyle "spiral galaxy symbol".



Şaşırmamak mümkün değil; Galaksi-Yıldız-Gezegen-Uydu

Yüce Allah'ın sadece 4 harf ile bütün galaksimizi anlatabildiğini görüyoruz. Galaksimizin sembolü bire bir aynı ve Güneş ile Dünya da tam olmaları gerektiği yerdeler. İnanılmaz, olağanüstü. Ancak, bu bile henüz sadece başlangıç sayılır. Daha Dünya ve Ay'ın ve Güneşin de bilimsel tariflerini göreceğiz.

 

Evrenin yaratılmasındaki son aşamada süpernova patlamasıyla ya bir nötron yıldızı ya da bir karadelik ortaya çıkar. Nötron yıldızı bütün atomların yaratılışını tamamlarken, karadelik ise atomların sonuna işaret ediyor. Galaksiyi belirleyen de merkezindeki karadeliktir. Maddenin son bulmasını simgeleyen galaksi merkezi, Arap alfabesinin de son harfi. Maddenin Sonu = Yazının-Hikayenin Sonu

  ى "ye"    (Arapçanın sağdan sola doğru okunduğunu unutmayınız).

Galaksi sembolündeki iki nokta Güneşi ve Dünyayı işaret ediyorlar. Güneş sembolündeki tek nokta ise güneşin etrafında dönen Dünyayı simgeliyor. L harfi Lityum için ve kelime orijini eski Yunanca litos=Lityum taş/kaya/toprak demektir, Dünya gibi. Güneşin nasıl da etrafında dolanan Dünya ile birlikte döndüğünü şekillerinden bile görüyoruz ve hâlâ dahası da var: Ortada Galaksi, en sonda Ay ve Galaksinin etrafında dönüyor. Kef harfi = AY.

                 

Dünya gibi, Ay da taş topraktan ibarettir. Ay'ı işaret eden harfimiz de Lityum gibi L harfidir, ancak ortasında karadelik simgesi yer alıyor. Nedenine bakalım mı;

Temelinde; Güneş, Dünya ve Ay madde ve enerjidir, Karadelik ise maddenin/enerjinin sonunu ifade ediyor. Karadelik için, maddeyi oluşturan veya maddenin sonu olan öz suyu, harç da diyebiliriz.

Madde, kendisini oluşturan ve kendisinden oluşan maddenin özü etrafında dönüyor.

 

 

  

Arap alfabesine tekrar bir göz atmak istiyorum:

Ve bunu aşağıda verdiğim evreni oluşturan temel yapı taşlarıyla (kuantum elementlerle) karşılaştıracağım. Tamamını daha sonraki bir yazımda bulacaksınız. Şimdilik ilave 4 harfi ve bir adet birleşik harfi daha göstereceğim sizlere. Aşağıdaki tabloda mavi ve yeşil renkler maddeyi, bunların koyulaştırılmış olanları ise anti-maddeyi gösteriyor. Sarı olanlar, etkileşimleri meydana getiren bozonları listeliyor. Henüz kanıtlanmamış olsa da, bilimin geldiği son noktada bütün bu elementlerin birer "süper-simetrik" karşılıkları oması gerektiği teorisi en revaçta olanıdır. Saydığımızda evreni 31 parçacığın oluşturduğunu görüyoruz. Süper simetrik karşılıklarıyla, bu sayıyı 2X31 = 62 olarak alabiliriz. Bu 31 ve 62 sayıları Rahman suresinde tam 31 kere "siz ikiniz" diyerek sorulan sorunun karşılğıdır. "Yarattığım hangi şeyi inkar edebilirsiniz? diyen sorunun tam da cevabı bunlardır. Yaratılan elementler, lego parçacıkları tam da 31 çifttir. Kuran, süpersimetri teorisini desteklemektedir.

En başta, alfabenimn ilk harfi olan Elif harfinin ışık anlamındaki Foton olduğunu görelim. Foto, ışık anlamındadır ve voltaik ise elektrik anlamına gelir. Fotovoltaikler, “fotovoltaik” etki  denilen etkimeyle fotonları elektronlara dönüştürürler. Foton, bir enerji taşıyıcısı görevi gören bir tür temel parçacıktır (quantum element), ancak elektron tüm atomlarda varolan atom altı bir parçacıktır (başka bir temel/quantum parçacık). Foton ve elektron arasındaki temel fark, elektron bir kütle iken fotonun bir enerji paketi olmasıdır.

Foton,  alfabenin ilk harfi ELİF olarak yer alıyor ve fotonun IŞIK olduğunu belirttim. Bu haliyle Tevrat ve İncil'deki yaratılışın başlangıcında "Tanrı, ışık olsun dedi ve, ışık oldu" ifadesiyle de uyuşuyor fakat bu kitapların ancak ve sadece Kuran'a uygun olan kısımlarını referans alabiliriz, diğer kısımları hakkında yorum yapmıyorum. Alfabemizde yer almayan ancak önemi nedeniyle bazen tek harfmiş gibi alınan iki harfin birleşik yazıldığı bir harfimiz var. Işıktan bahsettiğimiz için, elbette bu harflerin bir tanesi foton= ELİF =A diğeri ise dünyayı simgeleyen LAM = L (Litos, taş toprak) harfi:

Lamelif harfini de içeren bir alfabe verelim (sondan ikinci harf):
Kuran-ı Kerim Öğrenmek İsteyenlere - Memurlar.Net - Forum
Bizim insan gözüyle görebildiğimiz ışık, DÜNYANIN IŞIĞI... Adı LAMELİF. Bu birleşik harfi biraz büyütelim:

 
Şimdi fizikte Fotonu, ışığı simgeleyen eski Yunanca Gamma harfine de tekrar yakından bakalım.

 

FOTON ve LAMELİF YANYANA:

 

IŞIĞINIZ BOL OLSUN İNŞALLAH:

İlave bilgiler: Yıldızın bilimsel karşılığını verip üzerindeki noktayla yıldız etrafında dönen gezegeni gösteren ف harfimizi alfabede takip eden, ve yıldızla şekilsel olarak aynı sayılabilecek ق harfinde ise, gezegenin (dünya) yanında onun uydusu (ay) da ilave bir noktayla gösterilmiş. 
Yıldız ile şekilsel olarak aynı sayılabilecek diğer harfimiz و ile noktasız yani gezegensiz olarak bir nötron yıldızına işaret edildiğini de, daha sonra yazacağım bir yazıda, bilimsel sebebiyle birlikte göreceksiniz.

Dileyen bütün bunların, ve diğer yazılarımdaki bilimsel benzerliklerin, sadece tesadüf olduğunu söylemeye devam edebilir. Kimseyi ikna etmek gibi bir misyonum yok zaten: ben bulup ortaya koyuyorum, paylaşıyorum, bul ve paylaş. Cihat etmek de bu zaten; mesajı iletmek, sadece ve sadece iletmek.

Önceki bir yazımda ifade ettiğim gibi "Kuran'ın olağanüstü mucizelerinden birisi de biz neyi nasıl adlandıracak isek, onu bize 1400 yıl öncesinden tam o şekilde gösterip bildiriyor olmasıdır". Bu yazıdakilerden başka bunun en muhteşem örneği ise zaten kara deliklerdir: kara balçıklı göze. Buradan okuyabilirsiniz: https://www.asronspace.net/?Syf=26&Syz=736989&/Z%C3%BClkarneyn-Yec%C3%BCc-Mec%C3%BCc:-Gravitasyon-Dalgalar%C4%B1-ve-Karadelikler 

Muhteşem bilgilerle donatılmış Kuran'daki embriyodan, sperm yumurta, nöronlara, sinir sistemine kadar uzanan bilimsel eşleştirmelerin bir kıs

mını şu yazımda bir arada sundum, göz atmayı ihmal etmeyiniz. https://www.asronspace.net/?Syf=26&Syz=740980&/Ateizmin-Cevaplamas%C4%B1-Gereken-Sorular


Yazısı burada... Evrenin ABC'si

Anlam, matematik, kozmolojik bilgi ve ayrıca şekil olarak böyle bir dizilişin nasıl muhteşem olduğunu görerek Kuran’daki meydan okumanın boşuna olmadığına da tekrar şahit oluyoruz.

17 İsra 88 De ki: Bütün insanlar ve cinler, birbirlerine yardımcı ve destek olsalar, bu Kur'ân'ın bir benzerini meydana getirmek için bir araya gelseler, bir benzerini ortaya koyamazlar.

Bunun üzerine başka bir şey yazılır mı?

Sevgiler,

Mustafa Kılavuzoğlu                 Lozan, Mayıs 2021
 

 

  
3605 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam88
Toplam Ziyaret1127197
Linkler