Kuran ve Reenkarnasyon (Dunyaya Tekrar Gelmek) 𝐊𝐮𝐫𝐚𝐧'𝐝𝐚 𝐑𝐄𝐄𝐍𝐊𝐀𝐑𝐍𝐀𝐒𝐘𝐎𝐍 (Yeniden Dünyaya Gelmek) 𝐯𝐚𝐫 𝐦ı?
Size üç ayet göstereceğim ve kendi görüşümü yazacağım. Hepiniz ayetleri, öncesini ve sonrasını okuyup bunun kararını kendiniz verebilirsiniz.
İlk iki ayette (Saffat Suresi 58-59. ayetler), cennete gidenler diyorlar ki: "ilk ölümümüzden başka ölecek değiliz, ve biz azaba uğratılacaklar değilmişiz".
Cennete hak kazanmış birinin tekrar öldürülmesini, azaba uğratılmasını düşünemeyiz bile. O yüzden sadece bir kez öldürülüp kıyamet gününde diriltildikten sonra cennete girmeye hak kazananlar artık ancak huzur ve mutluluk içinde olacaklardır. Kuran bunu defalarca tekrar tekrar yazıyor.
Üçüncü ayette ise (Mümin Suresi 11. Ayet) cehenneme gidenler şöyle yalvarıyorlar: " Rabbimiz, bizi iki kere öldürdün ve iki kere dirilttin, artık suçlarımızı da söyledik, buradan çıkmamıza hiç bir yol var mı?"
Cennete gidenler sadece bir kere öldürüldüklerini söylüyorlar. Oysa, cehenneme girenler iki kere öldürüldüklerini ve iki kere diriltildiklerini söylüyorlar. Neler oluyor?
Saffat suresinden verdiğim yukarıdaki iki ayet, birisi cehenneme girmiş, diğeri cennete girmeye hak kazanmış, dünyada birbirlerini tanıyan iki kişi arasındaki sohbetin ardından yazılmıştır. Bu ayetlerin Mümin suresi 11. ayetiyle ilişkisini farkedemeyenler ve Bakara 28 ayetini yanlış anlayanlar, Saffat suresindeki sohbetin bittiğini farketmeyip, cennetteki kişinin cehennemdeki kişiyle alay ettiğini zannetmektedirler. Oysa takip eden ayet diyor ki (Saffat Suresi 60. Ayet) "İşte bu, şüphe yok ki en büyük başarıdır/kurtuluştur." Peki nedir bu büyük başarı ve kurtuluş? Bir kez ölüp diriltildikten sonra tekrar ölmemek ve artık azap yüzü görmeyecek olmak". Yani, Saffat 58-59. ayetlerdeki ifadeler cennettekilerin gerçek durumunu bildirmektedirler: Bir kez ölmüş ve bir kez diriltilmişlerdir. Tekrar ölmeyeceklerdir.
Ne diyor Bakara Suresi 28. Ayet: Allah’ı nasıl inkâr ve nankörlük edersiniz ki, ölü idiniz sizleri diriltti. Sonra sizleri yine öldürecek, sonra yine diriltecek, sonra da döndürülüp O’na götürüleceksiniz. İşte, Mümin Suresi 12. Ayeti doğru anlamayanlar, oradaki "iki kere öldürülmüş olmak" ifadesini, Bakara Suresinin 28. ayetindeki ifadeyle karıştırmaktadırlar. Bakara suresinde diyor ki, Allah sizi cansız varlıklardan canlı hale getirdi, size hayat verdi. Sizi bir ömür boyu sınava sokacağız ve sonra öldüreceğiz. Sonrasında hepinizi tekrar diriltip, sınav sonuçlarını açıklayacağız. Ya cennete gireceksiniz ya da cehenneme... Doğrusunu kavrayamayanlar, Bakara suresinde ilk başta cansız olmak durumunu, Saffat suresindeki "iki kere öldürülmüş olmak" ifadesine uydurmak için "birinci ölüm" diye adlandırmışlardır. Kimse de onlara dememiş ki "canlı olmayan biri nasıl öldürülmüş olabilir?" ki buna birinci ölüm diyorsunuz. Rahman Allah her şeyi 31 çift elementten yarattı ve bunun için de Rahman suresinde 31 kere bunu her bir nimeti için tek tek soruyor: Siz (ikiniz) yarattığım hangi nimeti inkar ediyorsunuz?"
Bütün kâinat, canlı cansız herşey, her nimet işte bu elementlerden meydana gelir. Bunlar cansızdırlar. Bir araya gelip önce atomu oluştururlar, sonra atomlar birleşir moleküllere ve daha büyük yapılara dönüşürler. Sonrasında Allah bazılarına hayat verir, bitki olur hayvan olur, bilinç ve vicdan verirse insan olur. Biz bütün bu nimetleri sinir sistemimizle algılarız: görürüz, tadarız, duyarız, koklarız ve dokunuruz. Yukarıdaki sorunun cevabı "31 çift Kuantum Elementidir" ve 31 kere tekrar eden ayetlerin dağılımı da bu nimetleri algılayan sinir sistemimizi kodlar, sayılarını, bölümlerini verir. Buradan okuyabilirsiniz SİNİR SİSTEMİ VE RAHMAN SURESİ.
Yani en başta Allah'ın hayat vermesiyle "birinci diriliş" vardır, bu aşamada öldürmek ya da "birinci ölüm" diye bir şey yoktur.
Bizi yaratan Rahman Allah, yarattıklarından habersiz değildir, yarattığı anda herşeyi baştan sona zaten bilmektedir. Öyleyse neden bütün insanlar sınava tabii tutuluyorlar? Sınavın sonucunu zaten en baştan bilen, her an her şeyi gören, duyan ve haberdar olan Allah, kalite kontrol yapmaya ihtiyaç mı duyuyor. Elbette ki hayır. Yüce Allah adaleti kesin ve keskin olandır ve yarattığı bilinçli varlıkları, kendi yaptıklarına tanık tutmaktadır. Bu sebeple, ahiret gününde herkes bütün yapıp ettiğini gözleriyle görerek, hiç bir haksızlığa uğramadıklarını bizzat kendileri bilecektir. Allah'ın sınavı öylesine kusursuzdur ki, bir kez sınava girip aldığınız sonuç hep aynı kalacaktır.
Allah'ın hükmünde yanlış olması mümkün değildir, sınava girip başarısız olanlar bin kere de diriltilseler ve dünyaya gönderilip tekrar tekrar sınava tabi tutulsalar bile, onlar kesinlikle yine cehennemlik olacaklardır. Pek çok ayette görüyoruz ki, cehenneme gitmesi kesinleşenler hep yeni bir şans talep etmekte, bunun için Allah'a yalvarmaktadırlar. Örneğin Secde Suresi 12. Ayet: O günahkârları rablerinin huzurunda başlarını önlerine eğmiş halde şöyle derlerken bir görsen: “Rabbimiz! Gördük ve işittik; bizi geri gönder de rızâna uygun işler yapalım, artık kesin olarak inandık!” Anlaşılan o ki, Allah'ın adaletinde hata olmayacağını görmeleri ve tekrar şans verilse bile kurtulmalarının mümkün olmayacağına bizzat şahit olmaları adına, tekrar diriltilip ikinci sınavı yaşamışlar. Kendilerine ikinci bir şans verilmiş ve yine cehennemlik olmuşlar. Kurtarma sınavında da sınıfı geçemedik, acaba başka bir yol var mı? diyerek ikinci şanslarında da başarısız olanların yakarışıdır Mümin Suresi 11. Ayet " Rabbimiz, bizi iki kere öldürdün ve iki kere dirilttin, artık suçlarımızı da söyledik, buradan çıkmamıza hiç bir yol var mı?"
En doğrusunu ALLAH bilir.
Selamlar Sevgiler
Mustafa KILAVUZOĞLU, Kasım 2024 |
420 kez okundu
YorumlarHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın |